Sunday, December 26, 2010

Wattage of Common Household Appliances/Tools

Wattage of Common Household Appliances/Tools
Appliances         Resistive Load              Reactive Load
Blender                   375 watts                  500 watts
Clock Radio               5 watts                        ---
Coffee Maker      1,700 watts                        ---
Computer - PC       300 watts                       ---
Cuisinart                 450 watts                   650 watts
Deep Fryer          1,800 watts                        ---
Electric Blanket       400 watts                        ---
Electric Curlers       300 watts                        ---
Frying Pan           1,250 watts                       ---
Hair Dryer 1,875 watts ---
Iron 1,200 watts ---
Light Bulbs see marking on bulb
Microwave 1,050-2,500 watts ---
Washing Machine 1,150 watts 2,200 watts
Water Heater 4,000 watts ---
TV - Color 300 watts ---
Common Tools Resistive Load Reactive Load
Air Compressor (1hp) 1,500 watts 4,500 watts
Cultivator 700 watts 1,400 watts
Freezer 800 watts 2,100 watts
Furnace Fan 875-1,200 watts 2,200 watts
Garage Door
Opener (1/4 hp)
550 watts 1,000 watts
Grinder, Bench 1,400 watts 2,450 watts
Heater, Kerosene (90,000 BTU) 500 watts 725 watts
Sump Pump (1/3 hp) 800 watts 1,250 watts
Well Pump (1/2 hp) 150 watts 1,950 watts
Saw, Band 1,100 watts 1,350 watts
Table Saw (10 inch) 1,750 watts 4,250 watts

Some of the useful abbreviations

BUS: Break Under Stopping
COLD: Chronic Obstructive Lung Disease
JOKE: Joy Of Kids Entertainment
AIM: Ambition In Mind
DATE: Day And Time Evolution
EAT: Energy And Taste
TEA: Taste & Energy Admitted
PEN: Power Enriched in Nib
NYLON: NewYork LONdon (manufacturing place)
SMILE: Sweet Memories In Lips Expression
BYE: Be with You Every-time…:-)

Saturday, December 25, 2010

thought for the day

“Kindness in words creates confidence;
kindness in thinking creates profoundness;
kindness in giving creates love.”

Wednesday, December 22, 2010

Poetry in English_3

All the World's a Stage by William Shakespeare:
All the world's a stage,
And all the men and women merely players;
They have their exits and their entrances,
And one man in his time plays many parts,
His acts being seven ages. At first, the infant,
Mewling and puking in the nurse's arms.
Then the whining schoolboy, with his satchel
And shining morning face, creeping like snail
Unwillingly to school. And then the lover,
Sighing like furnace, with a woeful ballad
Made to his mistress' eyebrow. Then a soldier,
Full of strange oaths and bearded like the pard,
Jealous in honor, sudden and quick in quarrel,
Seeking the bubble reputation
Even in the cannon's mouth. And then the justice,
In fair round belly with good capon lined,
With eyes severe and beard of formal cut,
Full of wise saws and modern instances;
And so he plays his part. The sixth age shifts
Into the lean and slippered pantaloon,
With spectacles on nose and pouch on side;
His youthful hose, well saved, a world too wide
For his shrunk shank, and his big manly voice,
Turning again toward childish treble, pipes
And whistles in his sound. Last scene of all,
That ends this strange eventful history,
Is second childishness and mere oblivion,
Sans teeth, sans eyes, sans taste, sans everything
.

Poetry in English_2

I Wandered Lonely As A Cloud by William Wordsworth
I wandered lonely as a cloud
That floats on high o'er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.

Continuous as the stars that shine
And twinkle on the milky way,
They stretched in never-ending line
Along the margin of a bay:
Ten thousand saw I at a glance,
Tossing their heads in sprightly dance.

The waves beside them danced, but they
Out-did the sparkling leaves in glee;
A poet could not be but gay,
In such a jocund company!
I gazed—and gazed—but little thought
What wealth the show to me had brought:

For oft, when on my couch I lie
In vacant or in pensive mood,
They flash upon that inward eye
Which is the bliss of solitude;
And then my heart with pleasure fills,
And dances with the daffodils.

Poetry in English_1

The School Boy by William Blake
I love to rise in a summer morn,
When the birds sing on every tree;
The distant huntsman winds his horn,
And the sky-lark sings with me.
O! what sweet company.

But to go to school in a summer morn,
O! it drives all joy away;
Under a cruel eye outworn.
The little ones spend the day,
In sighing and dismay.

Ah! then at times I drooping sit,
And spend many an anxious hour,
Nor in my book can I take delight,
Nor sit in learnings bower,
Worn thro' with the dreary shower.

How can the bird that is born for joy,
Sit in a cage and sing.
How can a child when fears annoy.
But droop his tender wing.
And forget his youthful spring.

O! father & mother. if buds are nip'd,
And blossoms blown away,
And if the tender plants are strip'd
Of their joy in the springing day,
By sorrow and care's dismay.

How shall the summer arise in joy.
Or the summer fruits appear.
Or how shall we gather what griefs destroy
Or bless the mellowing year.
When the blasts of winter appear.


Tuesday, December 7, 2010

General Knowledge Questions and Answers

1. Who among the following has been appointed the NationalSecurity Adviser by the UPA Government ? (a) Brajesh Mishra (b) J. N. Daxit (c) Soli J. Sorabjee (d) T. K. A. Nair
Ans: ( b ) J. N. Daxit

2. Who among the following is the new Chief Minister ofKarnataka ? (a) S. M. Krishna (b) Uma Bharti (c) Dharam Singh (d) Y. S. Rajasekhara Reddy
Ans: ( c ) Dharam Singh

3. Who among the following has won the Miss Universe 2004crown ? (a) Jennifer Hawkins (b) Shandi Finnessey (c) Alba Reyes (d) None of these
Ans: ( a ) Jennifer Hawkins

4. A solemn ceremony to mark the 60th Anniversary of D-Daylandings of the Allies troops during the Second World War,was held in (a) Pearl Harbour (b) Normandy (c) New York (d) Lisbon
Ans: ( b ) Normandy

5. Which of the following cricketers holds the world recordof maximum number of sixes in Tests ? (a) Chris Carins (New Zealand) (b) Viv Richards (West Indies) (c) Sachin Tendulkar (India) (d) Wasim Akram (Pakistan)
Ans: ( a ) Chris Carins (New Zealand)

6. Who among the following has been appointed the new ChiefJustice of India ? (a) Justice Rajendra Babu (b) Justice V. N. Khare (c) Justice R. C. Lahoti (d) None of these
Ans: ( c ) Justice R. C. Lahoti

7. Who among the following sports persons got the honour oflighting the Olympic flame at the Major Dhyan Chand Stadiumin New Delhi recently ? (a) Anjali Bhagwat (b) Abhinav Bindra (c) Viswanathan Anand (d) K. M. Beenamol
Ans: ( a ) Anjali Bhagwat

8. Who among the following has been appointed new chairmanof the National Commission for Farmers ? (a) Ajit Singh (b) K. C. Pant (c) Dr. M. S. Swaminathan (d) Sharad Pawar
Ans: ( c ) Dr. M. S. Swaminathan

9. Which of the following planets crossed the face of thesun (in transit) after 122 years recently ? (a) Mars (b) Venus (c) Jupiter (d) Saturn Ans: ( b ) Venus 10. Which of the following countries was readmitted to theCommonwealth recently ? (a) Nepal (b) Myanmar (c) Pakistan (d) None of these
Ans: ( c ) Pakistan

11. The world governing body of which of the followingsports celebrated its 100 years in existence recently ? (a) Football (b) Hockey (c) Badminton (d) Cricket
Ans: ( a ) Football

12. Who among the following won the men?s singles title ofthe French Open 2004 ? (a) Guillermo Coria (b) Roger Federer (c) Andy Roddick (d) Gaston Gaudio
Ans: ( d ) Gaston Gaudio

13. Who is India?s first Woman Grand Master in Chess ? (a) Aarthie Ramaswamy (b) Koneru Humpy (c) S. Meenakshi (d) S. Vijayalakshmi
Ans: ( b ) Koneru Humpy

14. The age of a tree can be determined by (a) Measuring its height (b) Measuring its diameter (c) Analyzing its sap (d) Counting the annual growth rings of its stem
Ans: ( d ) Counting the annual growth rings of its stem

15. Which one of the following pairs is not correctly matched ? Mountains Continents (a) The Rocky : North America (b) The Andes : South America (c) The Alps : Europe (d) The Ural : Africa
Ans: ( d ) The Ural : Africa

16. Which of the following pairs is correctly matched ? (a) ?Purna Swaraj? Resolution : 1929 (b) Martyrdom of Sardar Bhagat Singh : 1931 (c) Formation of the Congress Socialist Party: 1939 (d) Simla Confeence : 1940
Ans: ( b ) Martyrdom of Sardar Bhagat Singh : 1931

17. The Lingaraja Temple built during the medieval period is at (a) Bhubaneswar (b) Khajuraho (c) Madurai (d) Mount Abu
Ans: ( a ) Bhubaneswar

18. Which one of the following is essentially a solo dance ? (a) Kuchipudi (b) Kathak (c) Manipuri (d) Mohiniattam
Ans: ( d ) Mohiniattam

19. The deepest oceanic trench ?Mariana? is located in (a) Atlantic Ocean (b) Arctic Ocean (c) Pacific Ocean (d) Indian Ocean
Ans: ( c ) Pacific Ocean

20. Although fog consists of fine drops of water, we cannotsee clearly through it because (a) The light rays undergo total internal reflection in thedrops (b) Fine drops of water in fog polarize the light (c) The fine drops are opaque to the light (d) The drops scatter most of the light
Ans: ( d ) The drops scatter most of the light

NEWS ABOUT HIGHEST SALARY PAID TO FRESH STUDENTS AFTER COMPLETED THEIR DEGREE

Facebook offers Rs 38 lakh package for IIT Madras students:

Facebook offers Rs 38 lakh package for IIT Madras students -> Chennai, Dec 5 (PTI) :
Social networking site Facebook has offered a package of Rs 38 lakh (USD 85,000) for IIT Madras students during the ongoing placement season, a top official of the institute said. Companies selecting prospective candidates from the country''s premier educational institute IIT Madras began on December 1.
However, Facebook leads the chart with a package of Rs 38 lakh, IIT Madras Advisor (Training and Placement) N Ramesh Babu said. "Every year, the selection process commences in December and this time too it began on December 1," he said.
Every year students eagerly await to participate in the campus selection and this year too more than 260 companies have registered so far, he said, adding, "But we expect it to cross 300 companies." Asked on the selection processes, he said the final round of interview would be done later.
"For example, Facebook after conducting all the rounds, will conduct another interview via Skype from the US and when a student gets selected he/she will be offered USD 85,000 package," Babu explained. He said around 1000 students from various streams including B Tech, MTech, MS, Doctoral programmes, MBA, have registered for placements this year and so far around 30 students have received offers from various multi-national companies including Goldman Sachs, IBM and Boston Consulting Group.
Last year the highest package was offered by Tower Research Capital at Rs 28 lakh per annum and about 225 companies had visited the institute for selecting 700 candidates. This time, while the leading package was offered by Facebook, an oil company has offered to pay a package of Rs 28 lakh, he added.


Facebook offer 70 Lakh job to an IIT student:


Calcutta: In a new round of placement, the social networking giant Facebook has offered a package of 70-lakh per annum to a IIT-Kharagpur student. The offer which is a record in IIT Kharagpur's history, was made on the first day of placement to a student who gives his name as DKS, who does not want his full name to be revealed.
He revealed that he has received a 'join-us' post from the website. He is to graduate from the school of computer science and engineering at IIT-Kharagpur in 2011. The offer is three times higher than last year's top offer from Barclays. This was made for an offshore placement, mostly in the U.S.Officials revealed that Facebook's offer letter includes a starting salary of $90,000, a relocation bonus of $10,000 and a one-time signing amount of $25,000, although many suggested that the entire offer translates to about Rs 1.7 crore.This high offer has created a buzz on the IIT campuses and the IIT students hope that this year's placement will be better than the previous two years which were affected by the global economic downturn. Interviews are being held in the IIT campuses across India. Facebook has already shortlisted 10 students from IIT-Madras. Close to 30 students were placed from IIT-B on Friday. Many companies like Transocean, Tower Research, Goldman Sachs, Bank of American, Deutsche Bank, Citibank and Capital One have made some important placements from the IIT campuses offering hefty pay packages.

For Go To My ''தொகுப்புகள்'' Blog Click The Below Link